Nä nu jävlar tänkte jag. Nu ska jag bannemig göra min egen müsli!
För vad känns mer lyxigt än att äta sin egen goda müsli på morgonen? Det bästa är att det inte tar så lång tid, och att det blir så mycket godare när man gör den själv. Det bästa är att man kan alltid välja sin egen mix av godsaker att ha i. Den här mixen brukar jag göra, men känn dig fri att experimentera och testa nya smakkombinationer.
Till ca 1 plåt
Torra ingredienser
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl fiberhavregryn
1 dl valfria nötter (hasselnötter, valnötter)
1 dl pumpafrön eller solrosfrön
1 dl torkad frukt
Såsen
1 dl vatten
3 msk sirap
1 msk rapsolja
1 msk kryddor (kanel, kardemumma)
1. Sätt på ungen, 200 grader
2. Blanda dina torra ingredienser i en skål
3. Blanda ihop såsen och häll den ner i skålen
4. Fördela müsliblandningen på en plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Rör om då och då.
Tadaa!
Jag åt den tillsammans med Havremjölk och smultron. Sjukt gott!

det blev ju asgott också! nu har jag euroshoppermusli istället
SvaraRadera