Den här rätten komponerades under viss otålighet, och jag tror absolut att den har stor potential, men för sitt utseendes skull kan den behöva vissa justeringar, kom gärna med tips!
1 portion
25 g hasselnötter
8-10 basilikablad
1 liten, liten vitlöksklyfta
1 tsk citronolivolja
1 msk vatten
1/2 gul lök
1 stor näve haricot verts (eller andra bönor)
1 stor näve färsk spenat
1 tsk citronolivolja
5-6 körsbärstomater
70 g fullkornspasta
salt, svartpeppar
Börja med peston. Hacka basilka och vitlök grovt. Mixa tillsammans med hasselnötter och citronolivolja. Tillsätt vattnet lite i taget. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan. Hacka löken, fräs försiktigt i oljan ett par minuter, tillsätt bönorna. Fräs ytterligare några minuter och tillsätt spenaten. Rör i peston. Dela tomaterna och tillsätt dem precis på slutet tillsammans med pastan. Smaka av med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar