måndag 11 juli 2011

Pasta med hasselnötspesto och gröna bönor

Den här rätten komponerades under viss otålighet, och jag tror absolut att den har stor potential, men för sitt utseendes skull kan den behöva vissa justeringar, kom gärna med tips!


1 portion
25 g hasselnötter

8-10 basilikablad
1 liten, liten vitlöksklyfta
1 tsk citronolivolja
1 msk vatten

1/2 gul lök
1 stor näve haricot verts (eller andra bönor)
1 stor näve färsk spenat
1 tsk citronolivolja
5-6 körsbärstomater
70 g fullkornspasta
salt, svartpeppar

Börja med peston. Hacka basilka och vitlök grovt. Mixa tillsammans med hasselnötter och citronolivolja. Tillsätt vattnet lite i taget. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan. Hacka löken, fräs försiktigt i oljan ett par minuter, tillsätt bönorna. Fräs ytterligare några minuter och tillsätt spenaten. Rör i peston. Dela tomaterna och tillsätt dem precis på slutet tillsammans med pastan. Smaka av med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar